Home

Over Bert-Jan

Concerten

Pianolichtjes

Abonnementen

CD's

Pianobon

Reserveren

Agenda

Bestellen

Reacties

Clinics

Contact

Concerten

Bert-Jan van der Mieden geeft verschillende soorten concerten. Zijn klassieke piano-improvisaties zijn te horen op pianorecitals, concertdiners en huiskamerconcerten. Verder is hij uitstekend in staat om kunstexposities en openings- of jubileumbijeenkomsten te omlijsten met zijn pianospel. Of een conferentie. Maar ook een diner, bruiloft of uitvaart krijgt een andere sfeer als Van der Mieden de piano bespeelt. Zijn piano-improvisaties hebben een helende werking op mensen met een (ernstige) ziekte of psychische problemen.

Een bijzondere ervaring is Van der Mieden tijdens een commerciële bijeenkomst. Omdat zijn piano-improvisaties iets doen met de bezoekers, ontstaat er een sfeer die de verkoopactiviteiten sterk positief beïnvloedt.

De concerten van Van der Mieden zijn altijd unieke improvisaties. Hij stemt zijn spel af op het publiek en speelt daardoor nooit hetzelfde. Zijn spel heeft een bijzonder effect op de luisteraars. Het roept altijd gedachten op en maakt gevoelens los. Hoe dat komt? "Ik richt me altijd op het publiek waar ik voor speel," zegt Van der Mieden. "Ik stem me af op mijn gevoelens en gedachten in het nu en dat resoneert bij mijn luisteraars."

De klassiek improvisator treedt op voor kleine en grote groepen, voor organisaties en voor particulieren. Zowel in binnen- als buitenland.

Nieuws

'De Piano Van' op bezoek bij
Bert-Jan van der Mieden

In De Piano Van ... gaat Maatwerk langs bij trotse piano- of vleugelbezitters. Ze gaan op zoek naar bijzondere verhalen bij het instrument. Is het een erfstuk? Waar komt het instrument vandaan? Welke emotionele waarde heeft de piano? Sander en Erik reisden af naar Apeldoorn voor het verhaal bij de vleugel van Bert-Jan van der Mieden.

Beluister het interview en de pianoimprovisatie hier

Wethouder Prinsen neemt nieuwe cd in ontvangst

APELDOORN - De Apeldoornse wethouder van Kunst en Cultuur, Olaf Prinsen, heeft de nieuwe cd "Een plek voor de ziel" van pianist jhr. Bert-Jan Peter van der Mieden officieel in ontvangst genomen. Dat gebeurde tijdens de presentatie van de cd bij Nawijn & Polak in Apeldoorn.De tracks van de nieuwe cd vertellen een verhaal. Het zijn muzikale vertalingen van de weblichtjes die pianist Van der Mieden al jaren publiceert. "Ze brengen een boodschap van verbinding, vertrouwen en liefde," aldus de artiest. "Al mijn improvisaties ontspruiten rechtstreeks uit mijn ziel." Ze zijn daardoor uniek en niet reproduceerbaar.